Има опасност отново да удари ковид вълна В държавите от Западна

...
Има опасност отново да удари ковид вълна В държавите от Западна
Коментари Харесай

Паника в Европа! Проваля ли се лятото

Има заплаха още веднъж да удари коронавирус вълна
 

В страните от Западна Европа неотдавна беше записано най-високото на ден нарастване на случаите на COVID-19 от месеци насам, което евентуално ще наруши проектите на хората за лятото, заяви Анадолската организация, представена от БГНЕС.

Увеличаването на случаите на подвариантите BA.4 и BA.5 на Омикрон провокира апели за нараснала нерешителност в цяла Европа, която е облекчила съвсем всички коронавирусни ограничавания. " Тъй като страните в европейския район анулираха обществените ограничения, вирусът ще се предава на високи равнища през лятото ", предизвести доктор Ханс Клуге, районен шеф на Световната здравна организация за Европа. По думите му, че последното нарастване на COVID-19 има сходен модел, какъвто се наблюдаваше през последните две лета, и разпространяването се дължи на два фактора - подвариантите на Омикрон BA.4 и BA.5, и засилените пътувания, събирания и събития, провеждани през летните месеци.

Клуге посочи, че би трябвало да се тормозим от всяко нарастване на интензивността на COVID-19 в Европа и че това е " блестящо увещание, че към момента не сме излезли от гората ". " Нарастващата заболеваемост при хора, които са изложени на риск от тежко протичане на COVID-19, ще докара до увеличение на хоспитализациите, повече нарушавания в главните здравни услуги и може да докара до несъразмерна смъртност ".

Първото обновяване се следи в Португалия, където случаите на BA.5 при започване на този месец доближиха съвсем 30 000 дневно. Италия разгласи, че ще резервира разпоредбите за карантина след седмици на различия в държавното управление и измежду здравните специалисти.

Обединеното кралство също претърпява поредна вълна на COVID-19 и съгласно данните, които излязоха предходната седмица, инфектираните са над 1,7 милиона души, което съставлява скок с 43% по отношение на миналата седмица.

Германия чака четвърта вълна през идващите дни, като разновидността Омикрон се трансформира в преобладаващ. Във Франция всеки ден се оповестява приблизително за над 50 000 нови случая, като страната ще преразгледа удължаването на COVID-пропуска за интернационалните пътувания във и отвън Франция до 31 март 2023 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР